Crusellserien 2017-2018

Varmt välkommen till årets Crusellserie i Linköping Konsert och Kongress med Östgöta Blåsarsymfoniker.
Under säsongen 2017-2018 kommer du få uppleva allt ifrån Finländska pinnar till Tango och La Traviata. Dirigenter som Giordano Bellincampi, Jonas Dominique, Cathrine Winnes och Christoffer Nobin tar med oss på spännande musikaliska resor tillsammans med solister som Olle Persson, Beata Söderberg, Malin Broman, Patrick Raab, Johan Bridger, Katarina Andersson och Erik Rapp. Under respektive konsert kan du läsa mer.
Välkommen!

1150 kr
28/09
Linköping Konsert & Kongress

Läs mer om abonnemanget

Crusellserien 2017/2018
Östgöta Blåsarsymfonier

 

Torsdag 28 september 2017
Crusellserien - Enigma

Säsongsöppning
Östgöta Blåsarsymfoniker
Solister: Katarina Andersson och Erik Rapp, valthorn
Dirigent: Christoffer Nobin

Vi är stolta och glada över att chefsdirigent Christoffer Nobin nu är på plats. Christoffer är en mycket eftertraktad dirigent, tonsättare och kompositör och har dirigerat många svenska symfoniorkestrar och även vid operahusen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Christoffer har spelat in dataspelsmusik med London Symphony Orchestra samt även arbetat på Metropolitan Opera i New York, Großes Festspielhaus i Salzburg, Barbican Center i London, Théâtre des Champs Élysées i Paris och Minato Mirai Hall i Tokyo. Ikväll får vi också möta två av våra egna fantastiska musiker, våra hornister som är solister i Andrea Tarrodis Ekon över Kongahälla. En spännande framtid väntar oss – missa inte årets säsongsöppning!

 

Torsdag 12 oktober 2017
Crusellserien - Finländska pinnar

Östgöta Blåsarsymfoniker
Solister: Slagverksduon MalleusIncus, Johan Bridger och Patrick Raab
Linköpings Studentsångare
Dirigent: Christoffer Nobin

Med finländska pinnar uppmärksammar vi att det är hundra år sedan Finland blev självständigt. Ikväll är det dags för en rejäl dos finländsk musik men också rytmiska figurer när slagverkarna Bridger och Raab gästar oss. Slagverksduon MalleusIncus har gjort hundratals framföranden i Europa, USA och Japan. Theatron, Tobias Broströms dubbelkonsert för två slagverkare har duon framfört med Dresdner Philharmonie, Norrlandsoperans orkester samt symfoniorkestrarna i Helsingborg och Gävle. Linköpings Studentsångare ger extra krydda i bland annat Sibelius Finlandia. Finlands sak är vår!

 

Torsdag 9 november 2017
Crusellserien - Tangarte

Östgöta Blåsarsymfoniker
Orquesta Tangarte
Dirigent: Jonas Dominique

Det blir ett delikat möte när den argentinsk-svenska tangoorkestern Tangarte möter Östgöta Blåsarsymfoniker, allt med hjälp av nya färska arrangemang som vi aldrig tidigare hört. Tangarte är av många ansedda som den klassiska och traditionella tangoorkestern. Denna unika kväll kommer vår kära publik att minnas för lång tid framöver, mycket tack vare ett kärt återseende med den inspirerande dirigenten Jonas Dominique, som är en av de mest kunniga tangotolkarna. Orquesta Tangarte leds av bandoneonisten Juanjo Passo och tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata kommer nu till Linköping. Efter konserten fortsätter kvällen för er som vill med mat, mingel och dans till Tangarte.

 

Fredag 5 januari 2018
Crusellserien - Trettondagsaftonskonsert La Traviata

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Giordano Bellincampi
Solister

Trettondagsaftonskonsert och mera, mera, mera opera! En fantastisk möjlighet att lära känna operans värld och då musik från La Traviata, Giuseppe Verdis älskade opera. Maestro Giordano Bellincampi gästar oss för första gången. Bellincampi, född i operalandet Italien, bosatt i Danmark är nu med oss i denna fantastiska start på det nya året där vi alla kommer att älska opera. Bellincampi har gjort det mesta med de flesta. Som operaexpert har han en gedigen lista med sig i bagaget av internationella samarbeten, exempelvis med Sarah Chang och Bryn Terfel. Häng med, den här trettondagsaftonen kommer att spraka! Mera opera.

 

Torsdag 22 februari 2018
Crusellserien - Broman spelar Beethoven

Östgöta Blåsarsymfoniker
Solist och dirigent: Malin Broman

Malin Broman är inte bara en av landets starkast lysande stjärnor bland violinister, hon är också en utmärkt ledare och inspiratör. Vi bjuds på Beethovens violinkonsert i en bearbetning av Christoffer Nobin och vi kommer att se prov på en fantastisk solist som till vardags är konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester och har hela världen som arbetsplats. I kväll är vi extra stolta över att Malin Broman gör sin debut som dirigent med Östgöta Blåsarsymfoniker här i Linköping. Violin och blåsorkester brukar kunna bli någonting utöver det vanliga. Detta är ett spännande initiativ för oss alla!

 

Torsdag 22 mars 2018
Crusellserien - Världens skapelse

Östgöta Blåsarsymfoniker
Solist: Beata Söderberg, cello
Dirigent: Christoffer Nobin

Beata Söderberg är en erfaren kammarmusiker med en behagligt varm ton. I kväll kommer hon hem till Linköping och är solist i Martinus Concertino. Beata började som åttaåring att spela cello och har sannerligen hunnit med det mesta i en unik rad av olika genrer som barock, tango, folkmusik. La création du Monde som ursprungligen är en balett innehåller spännande element med jazziga inslag och vi kommer dessutom till aftonen få en nyskriven ouvertyr av Kristina Forsman. Östgöta Blåsarsymfoniker, Beata och Nobin kommer att knyta ihop kvällens tema på ett sannerligen lockande sätt.

 

Söndag 6 maj 2018
Crusellserien - Dubbelsymfonikerna – Mahler och Munktell

Östgöta Blåsarsymfoniker
Stockholms Läns Blåsarsymfoniker
Olle Persson, baryton
Dirigent: Cathrine Winnes

Crusellserien rundas av tillsammans med våra kolleger från Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Östgöta Blåsarsymfonikers tidigare chefsdirigent Cathrine Winnes. Olle Persson är sångsolist och vi får avnjuta musik av Mahler och Munktell men också av Stravinskij och Strauss. Barytonen Olle Persson, som har haft en rad samarbeten med ensembler knutna till Universitetet i Linköping är idag en av medlemmarna i GöteborgsOperans fasta ensemble. Samarbetet mellan Stockholm och Linköping formar en stor symfonisk blåsorkester som kommer att ge oss alla och envar en rejäl skjuts ut i vårsolens glans.

 

Abonnera pausförtäring vid ditt eget bord i Spegelsalen, för alla sju konserter!
Kaffe med kaka  410 kr
Kaffe med macka 445 kr
Vinabonnemang 480 kr
 

Kvällens meny

Praktisk information

Biljettsläpp för lösbiljetter 18/9 kl 09:00

 

Se vidare info under respektive konserttillfälle.

Lokal: Crusellhallen. Se sittplatskarta för Crusellhallen här.


OBS!
Garderob: Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Om Linköping Konsert & Kongress


Konsistoriegatan 7
582 22 Linköping
info@konsertkongress.se