Hayseed Dixie

Hayseed Dixie kommer till Linköping Konsert & Kongress torsdag 5 oktober 2017!

 

Efter succéerna med Israel Nash Gripka, Eileen Jewel, Shurman & Bob Woodruff, Turnpike Trubadours, Temeprance Movement, är vi oerhört glada att återigen kunna erbjuda en kvalitetssäkrad konsert tillsammans med våra vänner på Rootsy Music.

 

 

 

 

 

 

275 kr
05/10
Linköping Konsert & Kongress

Läs mer om evenemanget

Fenomet Hayseed Dixie startade en oskyldig sommardag 2000. Bandets grundare John Wheeler och Mike Daly drack tillräckligt mycket whisky för att kunna hålla ett slagskepp flytande från Florida Coast över till Portugal och tillbaka. Mitt i ruset slogs dom av uppenbarelsen att "The Lost Highway" av Hank Williams och Bishop Bon Scotts "Highway to Hell" faktiskt var samma identiska asfaltsträcka. Resten är rock, eller i varje fall Rockgrass-historia.

 

För efter deras imaginära resa bestämde de sig för att leka i Johns studio.
Efter att de sista åren turnerat runt med olika country-hatt akter hade John byggt på sig en ordentlig hög av inspelningsutrustning. Så John och och Mike låste in sig, använde sin nyfunna eufori och tryckte på inspelningsknappen.

 

Det här är nu 17 år sedan och sedan dess har bandet varit det första och det största bandet i genren de själva uppfann. Hayseed Dixie har utvecklats till en riktig kraft, som de flesta människor antingen älskar, hatar, eller aldrig hört talas om, som fungerar som ett utställningsexemplar i demonstrationen av hur man börjar något, och sällan vet hur det ska sluta. Bandet gör vad dom gör och har en stor skara superfans runt hela världen.

 

Eller vad sägs om … Fjorton album bestående av både originalmaterial och omtolkningar av tidigare gjorda sånger som sålt över drygt en halv miljon exemplar. Det, kombinerat med över 1200 konserter i 31 olika länder vittnar bandets storhet och om att Hayseed Dixie är de obestridda skaparna av den musikaliska genren Rockgrass. Det finns många copycats, konverterare och lärjungar där ute. Acceptera inga imitationer.

 

Välkomna, Hayseed Dixie!

Kvällens meny

Baren i Backstage kommer vara öppen för lättare förtäring.

 

 

Praktisk information

Biljettkassan öppen: Egen entré vid Backstage
Insläpp: 18:00
Lokal: Backstage, ståplats

 

 


OBS!
Garderob:
 Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Om Linköping Konsert & Kongress


Konsistoriegatan 7
582 22 Linköping
info@konsertkongress.se