Bistro

Konsert and Kongress Bistro

The taste and smell of really good and well cooked food always remains firmly fixed in the memory. For this reason, Konsert and Kongress Bistro serves only first class ingredients, which whenever possible are locally produced. Well prepared dishes based on the seasonal produce that the district offers. Menus composed by our competent and creative chefs based on seasonal themes. The symphony of taste comprises everything from delicate appetisers to hearty soups and delicious barbecue dishes.

No matter what you chose from our culinary menu we guarantee that your dish will delight all your senses.

We consider cooking to be an art and we have mastered it.

Dagens lunch på Linköping Konsert & Kongress

Lunch

Welcome to Konsert & Kongress Bistro

Lunch is served on weekdays. 11.00 am to 2.30 am.
Price: 100 SEK including drink, salad buffet and coffee.

A la Carte Menu

Our delicious menu
Welcome to the Konsert and Kongress Bistro. We serve you a varied à la carte seasonal menu, in which you will find tapas, fish soup, barbecue dishes and much more. The Bistro is open in conjunction with our events and is open two ...


Hållbar mat med närodlade komponenter

Ibland misstänker vi att våra gäster återkommer till vår restaurang på grund av maten eftersom matupplevelsen är så avgörande för upplevelsen i stort. I vårt omtänksamma kök finns dessutom ett stort engagemang för hållbarhet – hela vägen från producenten och ända fram till tallriken. Och återvinning förstås.

En meny för både kroppens och klimatets bästa
Ett led i vårt hållbarhetstänkande är också att successivt öka andelen vegetariska rätter på menyn. Här har vi kommit mycket långt, och vi satsar också medvetet på ekologiska val i fråga om vin och öl. Givetvis är vi noga med att erbjuda goda alkoholfria alternativ till såväl måltid som förfriskning. Hos oss ska alla trivas och få möjlighet att njuta av mat och dryck!

För oss på Linköping Konsert & Kongress är det viktigt att prioritera närproducerade, ekologiska råvaror – och visst är det en utmaning! Men vi har bestämt oss en gång för alla: Det är den hållbara vägen som gäller. Och den ska smaka fantastiskt förstås!

Johan Ilbäck Köksmästare på Linköping Konsert & Kongress- "Jag blir otroligt glad över all positiv feedback vi får för maten vi lagar och serverar. Det är extra roligt att man uppskattar vår ambition att öka andelen råvaror från växtriket. Matlagning har fått en helt ny dimension, och jag är glad över att vi och våra matgäster kan bidra till en bättre värld."

Johan Ilbäck
Köksmästare
Linköping Konsert & Kongress

 

 

Linköping Konsert & Kongress Bistro ♥ Karma

Linköping Konsert & Kongress Bistro är även anslutna till Karma. Det ger dig som gäst möjlighet att "Rädda bra mat från att slängas!". Med Karma-appen kan du köpa bra mat som blivit över från vår lunchservering till ett reducerat pris och på så sätt bidra till att minska matsvinnet.

- "För oss var det ett självklart val att ansluta vår Bistro-verksamhet till Karma. Vi vill göra vad vi kan för att minska CO2-utsläppet samtidigt som vi erbjuder våra gäster chansen till god mat till ett bra pris."

Maria Severinsson
Restaurangchef
Linköping Konsert & Kongress

Kombinera din konsert med en middag

En kall öl med en saftig hamburgare till rockkonserten. En halstrad röding med ett glas vitt till popkonserten . En taco- eller pannkaksbuffé till barnföreställningen. Även om man äter tillsammans har man varsin mage – och för att du ska få en bra matupplevelse hos oss har vi anpassat menyn efter just din kväll.

Till majoriteten av våra evenemang skräddarsyr vi menyer som förstärker din upplevelse hos oss på Linköping Konsert & Kongress. Tvårättersmenyerna presenteras i respektive evenemang på webben i god tid innan det börjar närma sig konsertdags. Föredrar du något enklare finns alltid en konsertmeny att beställa i baren. Bistro och bar öppnar 2 timmar innan föreställning.

Boka bord via e-mail här
Boka bord via telefon här

Vill du veta mer om hur vårt hållbarhetsarbete ser ut?

Östgötamat

I Linköping är vi omgivna av åkrar på alla sidor. Vår stad ligger vackert beläget mitt i den bördiga Östgötaslätten där produktionen av livsmedel är högre än på många andra ställen. Östgötamat är en portal för mat, råvaror och upplevelser där du kan hitta många spännande producenter, gårdsbutiker och krogar

Svanencertifiering

Linköping Konsert & Kongress är sedan länge Svanenmärkt och certifierad enligt Green Keys internationella miljömärkning för konferens- och hotellanläggningar. Vi erbjuder klimatsmart mat med ekologiska och närproducerade råvaror, hanterar vårt avfall på ett miljövänligt sätt, arbetar med minskad användning av plast och förbrukningsmaterial, tar ansvar för minskning av kemikalier samt arbetar ständigt för minskad energiförbrukning.

Fairtrade

Linköping Konsert & Kongress serverar endast kaffe som är Rainforestcertifierat. Certifieringen innebär att man kan garantera att kaffet är producerat under socialt acceptabla och miljövänliga förhållanden. Detta är ett sätt för oss att bidra till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för kaffeodlare och deras anställda i u-länderna.


Få veckans lunch i din inkorg

Fyll i din e-postadress här så skickar vi varje måndagsmorgon veckans meny.