Kundcase från Linköping Konsert & Kongress: Svenska Stadsnätsföreningen

Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens – Tre dagar livestreaming

Svenska Stadsnätsföreningen samlar årligen hela stadsnätsbranschen och dess leverantörer med ca 800 deltagare under en flera dagar lång konferens. Med anledning av covid-19 behövde de i våras, med en veckas varsel, flytta fram den redan färdigplanerade årskonferensen på obestämd tid.

Efter att styrelsen i juni beslutat sig för att ”inte ställa in – utan ställa om” återupptogs dialogen med Linköping Konsert & Kongress. Nu påbörjades ett tätt samarbete för att arrangera en tre dagar lång livesänd årskonferens. Förberedelserna inför konferensen pågick i två och en halv månad med noggrann planering för att bibehålla kvaliteten som man vid fysiska möten är van vid.

Årsmötet genomfördes enligt plan. Tack vare den digitala plattform som tillhandahölls av Linköping Konsert & Kongress samarbetspartner kunde man nu anordna en digital konferens med samma möjligheter som vid ett fysiskt möte. En digital mässa med ett trettiotal utställare där leverantörer presenterade sina produkter och tjänster, ett tjugotal webbinarier och paneldiskussioner, mingelytor för öppna- såväl som slutna forum med privata samtal. Allt under en tre dagars lång livesändning från Linköping Konsert & Kongress där över 800 deltagare signade in via länk.

Utvärderingen av konferensen bland deltagare och utställare visar på ett gott betyg även om många efterlängtade traditionella konferenskoncept med fysisk närvaro. 
Men med anledning av rådande pandemi att rätta sig efter meddelar arangör att de lyckats riktigt bra med att ställa om till digitalt.

ikon_citat Samarbetet med Linköping Konsert & Kongress och deras fantastiska underleverantör gav oss i slutändan en digital årskonferens i en kvalitet vi aldrig trodde var möjlig. Vi gjorde en professionell TV-sändning under tre dagar som slog våra deltagare med häpnad. Den här resan vi gjort de senaste månaderna har gett oss enorm erfarenhet, så mycket ny kunskap och en insikt om att allt går bara man vill och har bra partners. Vi vill rikta ett jättetack till alla medarbetare på Linköping Konsert & Kongress och alla leverantörer. Ni gjorde vår konferens fantastisk! På återseende!

Mia Forslöf
Eventchef, Svenska Stadsnätsföreningen
Projektledare, Happy Meetings Sweden AB

Kundcase Svenska Stadsnätföreningen

För skapa ett interaktivt möte användes en plattform där de 800 deltagarna kunde skicka direktmeddelanden till varandra, se olika livestreams samt ha interaktiva samtal med de olika utställarna.

Kundcase Svenska Stadsnätföreningen

I studiorna användes LED-väggar från Bematrix som var 6 m breda och 2,5 m höga.  På dessa visades bakgrunder och de olika powerpoints som föreläsarna använde i sina framföranden.

Svenska Stadsnätsföreningen

Arrangerades: september 2020Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta mig och berätta om ditt nästa möte!

kontaktperson-lotta-hoffsten

Lotta Hoffsten
Telefon: 013-190 00 15
E-mail: charlotta.hoffsten@konsertkongress.se

Se fler kundcase

 

Publicerades: 26 november 2020