Stadling med sin nya hjärtevän

Det ryker fortfarande om Anna Stadlings senaste album ”Efter stormen” som släpptes i mitten av september. Stadling har tillsammans med Andreas Mattsson skapat vad hon själv beskriver som en känslofylld hjärtevän hon nu ska turnera land och rike runt med.

Redan våren 2015 påbörjades arbetet med den nya plattan. En platta som kom att bli oerhört viktig för Anna, vars liv vändes upp och ner under denna period. Inte nog med att hon var mitt uppe i en stor renovering i hemmet, utan flera cancerbesked trädde även in i livet, både gällande sin egen del men även hennes mans. De låtar och texter som skivan handlar om står mitt i vad som kom att bli det nya vardagslivet och arbetet med skivan blev en stor del i bearbetningsprocessen. Att skapa musik kom att bli en tröstande hjälp och varje gång hon sjöng kändes det lite lättare. Hon var inte ensam. Hennes turné går i Rosa Bandets tecken och uppmärksammar bröstcancer, som hon själv drabbades av. Alla som vill bidra är mer än välkomna att göra det under turnén.

Inför kommande turné är Anna förväntansfull och lugn. Hon berättar själv att det känns som att hon bär på en skatt i det nya albumet. Hon är mer än redo att presentera sin nya vän för alla som vill lyssna och är verkligen glad, peppad och tacksam.

- Det känns jättekul att få komma tillbaka till Linköping. Det väcker så många bra minnen som bland annat min tid med Lars Winnerbäck och även Louise Hoffsten. Jag har ju spelat i Backstage förut, då med min skiva Stadling/Cash, så det blir ett kärt återseende, säger Anna.

Stadling gör sitt turnéavslut hos oss på Linköping Konsert & Kongress den 22 oktober, även denna gång i Backstage, och vi ser fram emot en hjärtlig kväll med Anna!

Boka biljetter här.