Riksfinalen av P4 Nästa

Välkommen till riksfinalen av P4 Nästa 2019!
Den 24 augusti kl. 19.00 är det riksfinal för hela Sveriges musiktävling, P4 Nästa, i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress. Riksfinalen äger rum i samband med Linköpings stadsfest och sänds direkt i P4 kl. 19.00. Var med oss på plats eller lyssna i P4!
Det är fri entré och begränsat antal platser så kom i god tid. Insläppet till Crusellhallen öppnar kl. 18.30.

Josefin Johansson och Titti Schultz leder riksfinalen av P4 Nästa för andra året i rad!

Om P4 Nästa
P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress den 24 augusti. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i Sveriges största radiokanal, P4. En av de åtta riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i 2020 års Melodifestival.

Gästartister
P4 Nästa gästas i år av fyra lysande stjärnor på musikhimlen: Lena Philipsson, Felix Sandman, The Lovers of Valdaro och förra årets vinnare av P4 Nästa – Spring City.

Lena Philipsson har nyligen släppt en ny singel som heter Maria Magdalena. Det är det första släppet sedan det hyllade albumet och efterföljande utsålda föreställningen "Jag är ingen älskling" från 2015. "Maria Magdalena" handlar om hur livet ter sig för en ”småländsk liten diva” och är skriven av Lena Philipsson själv och producerad av Anders Hansson.

Felix Sandman har under våren 2019 synts i serien Störst av allt och på scen bland annat med vännen Benjamin Ingrosso. Han startade sin karriär som medlem i pojkbandet FO&O som splittrades 2017 och Sandman började arbeta som soloartist. Hans första musiksingel Every Single Day höll förstaplatsen på svenska singellistan i fyra veckor efter en andra plats i Melodifestivalen 2018.

The Lovers of Valdaro, alias Erik Höiby och Adam Warhester, har haft ett händelserikt år. För ett år sen släpptes debutsingeln "Lost Forever" som vann regionsfinalen i Stockholm till P4 Nästa. I riksfinalen 2018 valdes de ut att delta i Melodifestivalen 2019. Under sommaren 2018 turnerade de runt Sverige på framförallt Pridefestivaler och nu är de tillbaka, ett år senare, på samma scen där de förra årets röstades fram av juryn.

Spring City består av Annielle, Noomi och MIAH vars musikaliska banor startade i Malmbäck i Småland och tog sedan olika vägar. I början av 2018 kom idén att spela tillsammans efter att de blivit tillfrågade att göra en gemensam konsert med sina soloprojekt. Senare samma år vann denna trio P4 Nästas riksfinal och deras låt Back On Our Streets har spelats flitigt i radion.

Mer information finns på sverigesradio.se/p4nästa

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Fri entré
24/08
Linköping Konsert & Kongress

Praktisk information

Biljettkassan öppen: 10:00-19:00 (stängt 13:00-14:00)
Insläpp:18:30
Showstart: 19:00
Lokal: Crusellhallen.
Om Linköping Konsert & Kongress: Tillgänglighet

OBS!
Garderob: Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

Krydda din kväll med en härlig matupplevelse

Servitris från Linköping Konsert & Kongress hälsar matgäster välkomna

Quizbuffé

Välkommen till Linköping Konsert & Kongress och njut av en buffé innan föreställningen!
Buffén serveras i Marmorfoajén.

Buffé:
Nachochips, qournfärs, köttfärs, salsa, gurka, majs, quinoa med kapris och dijonvinegrette, kycklingvingar och kikärtspaj fylld med svamp
Pris: 100 kr

Serveringen öppnar 2 timmar innan föreställningen.

Klicka här för att boka bord via epostKlicka här för att boka bord via telefon


Kommunikationer & Boende

Hitta hit

Linköping Konsert & Kongress ligger centralt i Linköping, en kort promenad från Resecentrum. Hit tar du dig enkelt och miljövänligt med buss eller pendeltåg, se www.ostgotatrafiken.se för tidtabeller. Från många delar av staden är det dessutom promenadavstånd till oss. Om du har bil finns ett fåtal parkeringsplatser utanför huvudentrén och större parkeringar vid Katedralskolan och P-hus Baggen.

Boende i Linköping

Det finns gott om hotellboenden i centrala Linköping, på nära avstånd till arenan.
Här kan du hitta förslag på boende>>


Programmet i mobilen (instruktionsfilm)

Få tillgång till det dagliga programmet under Linköpings Stadsfest 2019 direkt i mobilen. Det är enkelt att lägga till på din hemskärm på din telefon via din mobila webbläsare.

Följ de enkla stegen i filmen nedan. Instruktion både för iOS och Android. Instruktionsfilm för Android startar på 0:32 sek.