Christian Kjellvander

Den 26:e oktober släpps Christian Kjellvanders nya skiva, som fått namnet Wild Hxmans.
Söndag 11:e november besöker han Linköping Konsert & Kongress för att ge en konsert!

250 kr
11/11
Linköping Konsert & Kongress

Läs mer om evenemanget

Den 26:e oktober släpps Christian Kjellvanders nya skiva, som fått namnet Wild Hxmans. Söndag 11:e november besöker han Linköping Konsert & Kongress för att ge en konsert!

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering  är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

På “Strangers In Northeim” följer vi ett par genom en resa som tar dem till en präktig liten stad. I “Faux Guernica” hämtar Kjellvander inspiration från Baskiens rika historia och kultur. “Curtain Maker” är inspirerad av ett möte med en syrisk kvinna i Verona. Den artikulerar den outhärdliga tystnad som följer på en separation, tystnaden som följer efter att någon gått bort. Kan en musiker möta en mer paradoxal utmaning än att skapa ett sound för att uttrycka den eviga tystanden?
  
De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.  

“The Thing Is” tar lyssnaren tillbaka till 90-talets Texas, till en förlust och ett sista farväl: “We’re all born with a weight / We get lighter for every day / Come on now, spread the love / Until we finally drift away.”

Kjellvanders nyfikenhet och aldrig sinande upptäckarlust är kärnan i den konstnärliga processen.
“Ofta försätter jag mig i situationer och miljöer jag inte kan och inte förstår. Sen lyssnar jag, lär och försöker skriva.”

Kvällens meny

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till Konsert & Kongress Bistro för att njuta av en god bit mat och dryck från vår utsökta meny.

Förrätt  - Rökt laxrulle fylld med färskost, toppad med forellrom och liten örtsallad
Varmrätt  - Örtbakad fläskfilé serveras med rosépepparsås samt potatisgratäng

295 kr

Boka ditt bord på tel: 013 - 190 00 30.
Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.

Praktisk information

Biljettkassan öppen: Egen entré vid lokalen
Insläpp: 18:00
Showstart: 19:00
Paus: Nej
Åldersgräns: Nej
Lokal: Backstage

OBS!
Garderob:
 Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.
Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

 

Om Linköping Konsert & Kongress


Konsistoriegatan 7
582 22 Linköping
info@konsertkongress.se