Crusellserien - Fånga mig!

Östgöta Blåsarsymfoniker
Tarabband

Dirigent och musikarrangemang: Johan Landqvist
Solister: Hans Åkesson altsaxofon, Nadin Al Khalidi sång, Filip Runesson violin,
Tarabband
Ljudtekniker: Markus Nilsson

Under konsertens första del förflyttar vi oss till filmens värld för att låta oss fångas och njuta av den musik som har skrivits för några filmklassiker genom tiderna. Den stämningsskapande (bakgrunds)-musiken i en film kallas filmscore.
En filmscore berättar en historia och de mest lyckade exemplen på filmscores är musik som ”frigör” sig från filmens format och ansluter sig till de stora och älskade musikaliska verken.

De filmmusikstycken som konsertens dirigent och musikansvarige Johan Landqvist tillsammans med Östgötamusikens tidigare chefsdirigent Christoffer Nobin plockat ut för detta tillfälle är utmärkta exempel på berömda filmscores. Vi kommer att få höra klassiker komponerade av Nino Rota, Ennio Morricone, John Williams, Alan Silvestri med flera. Vi får lyssna på orkesterns egen träblåsare,
Hans Åkesson, som altsaxofonsolist i John Williams 60-tals inspirerade musik ur Spielbergs film Catch Me If You Can. Vi bjuds även på en svit ur Fellinis film från 1956, La Strada, med musik skriven av Nino Rota, som även skrev musiken till de två första filmerna i Gudfadern.

I konsertens andra del gör Östgöta Blåsarsymfoniker gemensam sak med Nadin Al Khalidi och hennes världsmusikgrupp Tarabband – ett internationellt hyllat band från Malmö med musikaliska influenser från bland annat Mellanöstern och Nordafrika.

Vi får njuta av gruppens medryckande och livfulla musik, som bland annat har vunnit Swedish World Music Awards. Även här i konsertens andra får vi fångas i de gripande historier som ligger till grund för de originalkompositioner och låtar som gruppen framför.

Johan Landqvist har utifrån Tarrabands violinist och arrangör Filip Runessons arrangemang anpassat dessa originalkompositioner inför detta första spännande möte mellan Tarabband och Östgöta Blåsarsymfoniker.

Välkommen att njuta av en generös konsert med många musikaliska berättelser och historier!

Konsertintroduktion kl 18.15–18.45

Från 295 kr
28/10
Linköping Konsert & Kongress

Njut av något gott

Vill du ha något gott före föreställningen eller i pausen? Den här kvällen håller vi Marmorbaren öppen med försäljning av kaffe/te, läsk, bullar, kakor och godis, smörgåsar samt vin och öl.

Vi är ett kontantfritt hus, så endast kortbetalning gäller.

Praktisk information

Arrangör:  Östgöta Blåsarsymfoniker
Biljettkassan öppen: 18:00-19:00
Insläpp: 18:30
Konsertintroduktion 18.15–18.45
Showstart: 19:00
Längd: 1 timme och 15 minuter
Paus: Nej
Lokal: Crusellhallen. Se sittplatskartan för Crusellhallen här.
Om Linköping Konsert & Kongress: Tillgänglighet

OBS!
Garderob:
 Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

Kommunikationer & Boende

Hitta hit

Linköping Konsert & Kongress ligger centralt i Linköping, en kort promenad från Resecentrum. Hit tar du dig enkelt och miljövänligt med buss eller pendeltåg, se www.ostgotatrafiken.se för tidtabeller. Från många delar av staden är det dessutom promenadavstånd till oss. Om du har bil finns ett fåtal parkeringsplatser utanför huvudentrén och större parkeringar vid Katedralskolan och P-hus Baggen.

Boende i Linköping

Det finns gott om hotellboenden i centrala Linköping, på nära avstånd till arenan.
Här kan du hitta förslag på boende>>