RUM:s Blåslandslag

Från Georg Philipp till Philip - musik genom fyra sekel!
 

Kom och njut av en konsert med Sveriges bästa unga blåsare - RUM:s Blåslandslag!

RUM:s Blåslandslag har funnits sedan 1975 men har haft olika namn under åren, som Nationsungdomsorkestern och RUM:s Blåsarsymfoniker. Målsättningen för RUM - Riksförbundet Unga Musikanter, med RUM:s Blåslandslag är att skapa landets bästa ungdomsblåsorkester och att genom deltagarna inspirera det lokala blåsmusiklivet i hela landet, liksom att bevara och utveckla den svenska blåsmusiktraditionen. RUM:s Blåslandslag är unikt, då det knappast finns en bättre amatörblåsorkester, eftersom förutsättningarna är helt unika för en amatörorkester. Repertoaren blir utmanande, besättningen blir fulltalig och nivån sätts av deltagarnas förmågor.

RUM:s Blåslandslag leds alltid av en professionell dirigent. I år 2021 är det Helge Haukås, som inte bara har en lång karriär som dirigent utan som också undervisat i dirigering vid Grieg-akademien i Bergen.

 Årets turné går till Mjölby, Linköping, Norrköping och Stockholm och du får lyssna till en härlig blandning av musik från George Philipp till Philip - musik genom fyra sekel.

 

Fri entré
13/08
Linköping Konsert & Kongress

Praktisk information

Arrangör: Riksförbundet Unga Musikanter
Insläpp: 18:30
Längd: ca 2 timmar
Paus: Ja
Åldersgräns: Nej
Lokal: Crusellhallen. Se sittplatskartan för Crusellhallen här.
Om Linköping Konsert & Kongress: Tillgänglighet

OBS!
Garderob:
 Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

Kommunikationer & Boende

Hitta hit

Linköping Konsert & Kongress ligger centralt i Linköping, en kort promenad från Resecentrum. Hit tar du dig enkelt och miljövänligt med buss eller pendeltåg, se www.ostgotatrafiken.se för tidtabeller. Från många delar av staden är det dessutom promenadavstånd till oss. Om du har bil finns ett fåtal parkeringsplatser utanför huvudentrén och större parkeringar vid Katedralskolan och P-hus Baggen.

Boende i Linköping

Det finns gott om hotellboenden i centrala Linköping, på nära avstånd till arenan.
Här kan du hitta förslag på boende>>