FAQ Frågor och svar

Här nedan hittar du svar på dina frågor om biljetter, anläggningen, parkering m m.

Hittar du inte det du söker? 
Välkommen att höra av dig till oss013-190 00 00, info@konsertkongress.se

Var i Linköping ligger Linköping Konsert & Kongress?

Linköping Konsert & Kongress har två ingångar. Dels via Konsistoriegatan 7 och via Vasavägen (18). Linköping Konsert & Kongress nås på 013 190 00 00.

Tar ni emot kontanter?

Nej, vi är en kontantfri anläggning.

Varför är det åldersgräns på vissa evenemang?

Riktlinjer för "Åldersgräns 13 år"

För att möta Socialstyrelsens rekommendationer har en åldersgräns på 13 år införts. På de arrangemang där det är åldersgräns så är biljetten är försedd med informationstext om att det är 13 års åldersgräns. Åldersgränsen gäller även i målsmans sällskap.

Socialstyrelsen (Miljöförvaltningen) kräver att om barn under 13 år ska vistas i lokalen så får ljudnivån inte överskriva 97 dBa ekvivalent. Det absoluta flertalet artister, pop- & rockband anser att det då inte är möjligt att på ett riktigt sätt återskapa sin musik live. Arrangören har därför infört en generell åldersgräns på 13 år.

Arrangören genomför av praktiska skäl inte obligatorisk legitimationskontroll (de flesta 13-åringar äger inte en legitimation). Det går bra om personen har med sig en målsman som kan intyga ålder.

Arrangören förbehåller sig rätten att neka inträde om det är uppenbart att personen inte har åldern inne och inte heller har en målsman som kan intyga ålder.

Det är viktigt att bära hörselskydd i form av öronproppar eller hörselkåpor när det är höga ljudvolymer, speciellt för barn och ungdomar. Öronproppar finns till salu i våra arenor, hörselkåpor ansvarar besökaren själv för att ta med sig.

Läs mer på Folkhälsomyndigheten (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Riktlinjer för "Åldersgräns" 18 år

Åldersgräns 18 år kan exempelvis gälla vid evenemang med tillhörande mat- och dryckesservering, där alkohol kan beställas direkt vid bordet.

Får jag ta med mig egen mat & dryck in?

På grund av det lokala utskänkningstillståndet och av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck in i arenan. Det finns försäljning av mat och dryck på Konsert & Kongress. Vill du äta innan evenemanget kan du besöka någon av våra barer och restauranger. Du kan även förboka bord, ring då på 013-190 00 00.

Var kan jag parkera när jag ska gå på konsert?

Saab Arena, direkt utanför arenan och även på evenemangsparkeringen Papegojan.

Linköping Konsert & Kongress, ett fåtal platser utanför huvudentrén, större parkeringar vid Katedral Norra och P-hus Baggen. 

Om jag vill åka taxi till Linköping Konsert & Kongress, vart ringer jag då?

Det finns ett flertal taxibolag i Linköping, Taxibil i Östergötland, Linköping 013-14 60 00, Taxi Kurir 013-15 00 00. Se fler taxibolag.

Fler taxibolag, klicka här (extern länk, öppns i nytt fönster)
 

När öppnar baren/fikaserveringen innan konserten?

Linköping Konsert & Kongress öppnar 1.5 timme innan föreställningen börjar.

Saab Arena, kan variera, titta på hemsidan eller ring 013-190 00 00

Jag kan/vill inte gå på evenemanget, får jag lämna tillbaka min köpta biljett?

Nej, vi återlöser inte några biljetter och byter inte heller till någon annan föreställning eller tid.

Får man ta med sig kameran in på evenemanget?

Systemkamera, ljud- och bildinspelningsutrustning får inte medföras. Till vissa evenemang råder absolut fotoförbud i arenan. Ingen form av ljud- och bildinspelning är tillåten i arenan.

Jag sitter i rullstol, hur tar jag mig runt i arenorna?

Både Saab Arena och Linköping Konsert & Kongress har handikappanpassade platser, där man lätt kan ta sig in och ut med rullstol. För bokning av dessa platser kontakta biljettkassan på 013-190 00 00.

Vad bör jag tänka på när jag köper min biljett?

Du som kund är ansvarig för att i samband med biljettköp kontrollera att evenemang, datum, tid, plats och pris stämmer med din beställning. Annullering av biljettköp kan ske senast en timme efter utskriftstillfället.

Du som kund är också ansvarig för att kontrollera om evenemangets datum, tid eller plats har ändrats. Besök www.konsertkongress.se för att se mer information om ditt evenemang.

Tänk på att biljetten är känslig för värme och kan svartna i t.ex. direkt solljus.

Biljetten är en värdehandling. Borttappad biljett ersätts ej.

Kan jag återlösa eller byta min biljett?

Köpt biljett kan inte återlösas eller bytas mot annan biljett. Observera att biljett som betalats direkt vid bokningstillfället betraktas som köpt. Distansavtalslagen gäller ej vid köp av evenemangsbiljetter.

Vad händer om ett evenemang blir inställt?

Biljetten återlöses på respektive inköpsställe, i regel inom en begränsad tidsperiod. Serviceavgift eller ev. utlägg för porto återbetalas ej. Notera att det är biljettinnehavarens ansvar att hålla sig uppdaterad om konsertstatus.

Ersätter ni stulna eller borttappade biljetter?

Vi ersätter inte borttappade biljetter. Har man blivit bestulen på sina biljetter måste man själv göra polisanmälan, inte heller där ersätter vi biljetten. Tänk på att biljetten är en värdehandling.

Varför tar man ut en serviceavgift?

Serviceavgiften är till för att täcka den kostnad ombuden har haft i samband med boknings-, hämtnings- och eventuellt återbetalningstillfället och är alltså den del av biljettpriset som tillfaller försäljningsstället. Vid inställt evenemang återbetalas därför inte serviceavgiften. Serviceavgift tillkommer oavsett vart eller hur du hämtar, bokar, eller köper din biljett.

Finns det en chans att få tag i biljetter även då konserten ser ut att vara slutsåld?

När vissa evenemang verkar "slutsålda" - misströsta inte! Vanligen betyder det att biljetterna är uppbokade – INTE ALLTID UTSÅLDA. Så länge inte alla biljetter är uthämtade finns hopp om att biljetter kommer tillbaka till systemet och försäljningen på nytt. Det är ytterst sällan som hela evenemang är HELT UTSÅLDA. Dessutom släpps som oftast ett antal biljetter närmare inpå och/eller samma dag som konserten äger rum. Detta för att vi då kan se mer exakt hur scenens utförande fungerar i lokalerna. Försök gärna igen dagarna innan eller själva konsertdagen.

Säljer ni presentkort?

Nej, vi säljer inte presentkort.

Tar ni emot Ticketmasters presentkort?

Nej, tyvärr inte.

Jag har glömt / tappat en sak vid mitt besök, vart ska jag vända mig?

Ring vår växel på tel 013-190 00 00.

Måste man hänga av sig ytterkläder i garderoben innan evenemang?

Under evenemang på Linköping Konsert & Kongress är det av utrymnings- och säkerhetsskäl inte tillåtet att ta in ytterplagg. Det finns både bemannad och obemannad garderob. Garderobsavgiften för ytterkläder i den bemannade garderoben är 25 kr (swish eller kortbetalning).
 

Klockslaget på biljetten - gäller det när evenemanget eller insläppet börjar?

Klockslaget på biljetten anger evenemangets starttid. Vid en del konserter förekommer förband till huvudakten, vilket innebär att det är förbandet som går på scen runt det klockslag som står på biljetten. För mer exakt spelschema kontakta oss på tel 013-190 00 00 eller konsertkongress.se.

Kan bussbolag boka biljetter till Linköping Konsert & Kongress evenemang?

Ja, kontakta biljettkassan på tel 013-190 00 00.

Är ni Ticketmaster-ombud?

Nej, Linköping Konsert & Kongress är inte ett Ticketmaster-ombud. Detta innebär att du endast kan köpa biljetter till evenemang på Saab arena och Linköping Konsert & Kongress hos oss. För övriga evenemang i andra arenor hänvisar vi till ticketmaster.se.

Finns bankomat i arenorna?

Nej.

Arrangören meddelar

*Ljudnivån vid vissa konserter kan vara hög och leda till obehag. Du som konsertgäst ansvarar själv för vidtagande av försiktighetsåtgärder.

*Ibland kan det hända att sikten från en viss plats skyms av exempelvis teknik- eller scenutrustning som tillkommit under scenbygget.

I sådant fall eller vid andra problem med platserna ber vi dej att snarast möjligt ta kontakt med personalen på arenan, så hjälper de till att hitta andra platser. Skulle av någon anledning missnöjet kvarstå och du väljer att lämna arenan, ska du vända dig till arenapersonalen eller biljettkassan. Eventuella klagomål ska alltså framföras till personalen på plats. Efter genomförd konsert betraktas platserna som godkända av dig som besökare.

*Berusade personer äger ej tillträde till arenan.

*Det är förbjudet att till arenorna medföra föremål som kan tillfoga annan person skada. Flaskor och burkar får inte medföras till arenorna. Biljettinnehavare kan av arrangören bli visiterade i samband med tillträde till arenan.

*Kamera, ljud- och bildinspelningsutrustning får inte medföras till arenan.

*Vid vissa evenemang är det 13-årsgräns, se respektive evenemang för att se om det är åldersgräns.*Biljetten är en värdehandling. Borttappad biljett ersätts ej.

*Varning! Förfalskade biljetter kan förekomma. Köp alltid biljetten direkt av en auktoriserad återförsäljare.