Hemmakontorsplats med en tjej framför en dator

Fredriks tre tips för ett städat hemmakontor

Även våren 2021 präglas av hemarbete för många av oss. Men hur håller man då sitt nya kontor rent och fräscht på bästa sätt när inte kompisarna på lokalvård finns tillhands längre? Vi har frågat Fredrik Wihlborg, teamleader för lokalvård på Linköping Konsert & Kongress, om sina tre bästa tips på hur alla hemarbetare där ute kan hålla sina kontor städade i toppklass på egen hand.

1 Veckostäda

Ta dig tid en gång i veckan och torka av din arbetsstation. Detta gör du bäst med en lätt fuktad mikrofibertrasa. Vatten fungerar fullgott till detta ändamål då de värsta fläckarna oftast är kaffe eller te.

2 Ta tag i olyckan direkt!

Det är lättare att få bort fläckar om du gör det direkt när olyckan är framme. Oftast räcker det även här med vatten och mikrofibertrasa. Har du otur och inte gör det direkt finns en chans att fläcken sätter sig hårt och att du då behöver använda starka rengöringsmedel. Det ska man gärna undvika. Tänk på miljön och torka upp spillet direkt. 

3 Ordning och reda

För att underlätta för dig själv är det viktigt att var sak har sin plats. Ligger det papperskaos över hela skrivbordet är det varken lätt att jobba eller hålla rent.

Fredrik avslutar med att säga att små insatser kan göra stor inverkan på din arbetsdag. Vi mår nog alla lite bättre när vi har ordning och reda runtom oss.Är det något du undrar över?

Tveka inte på att kontakta mig!

Fredrik Wihlborg

Fredrik Wihlborg
Telefon: 013-190 00 23
E-mail: fredrik.wihlborg@konsertkongress.se

Läs fler artiklar

 


Produktionschef Johan Blick på Visit Linköping & Co ger dig konkreta tips inför din första livestream.

Blicks 10 tips inför din första livestream

Att ställa om och hålla i en digital konferens istället för en fysisk kan vara nervöst. Framförallt om du gör det för första gången. Lugna dina nerver med tips från vår produktionschef Johan Blick.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få tillgång till tips som får din nästa konferens eller evenemang att nå nya nivåer.

Publicerad: 16 februari 2021