Liberalernas landsmöte med vaccinationsbevis

Hur genomför man en trygg och smittsäker kongress under en pågående pandemi? Hur minimerar man risken för att dra in smitta bland hundratals människor som samlas under ett och samma tak? Ta del av vår och Liberalernas erfarenhet av att arrangera ett landsmöte där smittsäkerhet och trygghet för deltagarna stod högt på dagordningen.

Den 19-21 november 2021 arrangerade Liberalerna sitt landsmöte på Linköping Konsert & Kongress. Mötet hålls vartannat år och ombud, ombudsersättare, landsmötepresidium med flera möts under tre heldagar. Med anledning av pågående pandemi var antalet inbjudna något begränsat detta år och enligt beslut av riksorganisationen skulle landsmötet genomföras med uppvisande av vaccinationsbeviseller negativt covidtest.
 
För att säkerställa att alla deltagare som äntrade Linköping Konsert & Kongress uppfyllde kraven påbörjades ett gediget planeringsarbete. Här kartlades bland annat entréflöden in i byggnaden, placering av kontrollanter och hantering av deltagare utan bevis eller provresultat.
 
Till de som saknade bevis erbjöds en möjlighet att covidtestas på plats till ett självkostnadspris. En temporär teststation hade byggts upp i en trailer intill entréerna för snabb hantering och testning. Skulle en deltagare påvisa ett positivt provresultat fick hen inte närvara under kongressen för allas trygghet.
 
Av de 500 deltagare som var på plats var det endast tre som inte hade ett vaccinationsbevis att visa upp. De deltagarna testades i trailern utanför med negativt resultat. Utkomsten av insatsen skapade en smittsäkrad kongress där alla inbjudna deltagare kunde närvara.

 

ikon_citat Vi är mycket nöjda dels med det professionella bemötandet av samtliga medarbetare hos Linköping Konsert & Kongress. Men vi är ännu mer nöjda med deras förståelse för situationen och viljan att lösa problemet på ett säkert och genomförbart sätt i alla led. Ett samarbete som bara blev bättre ju mer vi lärde känna varandra. Tillsammans fick vi syn på möjliga falluckor och såg till att undvika dem – utan att göra evenemanget ogenomförbart, säger projektledaren Maria Marteleur, ansvarig för Landsmötet för Liberalerna. 

Maria Marteleur
Projektledare Landsmötet 2021
Liberalerna

Liberalerna Årsmöte 2021

SVT bevakade landsmötet och rapporterade live i deras kanaler.

Liberalerna Årsmöte 2021

Deltagare på plats i plenisalen.

Arrangerades: november 2021Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta mig och berätta om ditt nästa möte!

kontaktperson-lotta-hoffsten

Lotta Hoffsten
Telefon: 013-190 00 15
E-mail: charlotta.hoffsten@konsertkongress.se

Se fler kundcase

 

Publicerades: 18 januari 2022