Detta gör vi för att öka tryggheten för våra besökare i Corona-tider

Vår ambition är att du som besökare ska känna dig trygg och säker när du besöker oss på Linköping Konsert & Kongress, oavsett om du kommer till oss och äter dagens lunch, för att göra ett biljettärende eller för att delta i en konferens. Vi gör därför ett löpande arbete med att se över våra rutiner och har vidtagit ett antal åtgärder för att förhindra smittspridning. Vi följer myndigheters rekommendationer och justerar i våra rutiner om så krävs. Säkerhets- och trygghetsarbete är något som Visit Linköping & Co stor erfarenhet av som organisation då vi före pandemin dagligen arbetade med stora, publika evenemang och möten.

Restriktionerna om max 50 personer på allmänna sammankomster gäller inte möten och konferenser som inte är öppna för allmänheten. Den här typen av möten är möjliga att genomföra och här följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer föreskrifter och gör noggranna riskbedömningar. Det viktigaste av allt är att vi har stora och rymliga lokaler och därför kan sprida ut våra besökare över en stor yta. Men vi har också vidtagit mer specifika åtgärder:

- Vi har begränsat antalet konferensgrupper i Konsert & Kongress samtidigt, för att kunna separera dem från varandra och erbjuda varje grupp egna toaletter och separata entréer. Vi styr serveringstider för att separera grupper.

- Om möjligt erbjuder vi större konferenslokaler än nödvändigt för mötet för att deltagarna ska kunna sitta glest.

- Vi har förstärkt våra städrutiner för toaletter, kök och gemensamma utrymmen.

- Självklart finns det tillgång till handsprit på toaletter, reception, restaurang mm.

Vi har en stor restaurang för dagens lunch och har minskat antalet bord och sittplatser för att möjliggöra social distans. Självklart ser vi till att våra gäster håller avstånd i eventuella köer.

Vi har sett över våra serveringsrutiner i restaurangen, exempelvis genom att erbjuda färdiga salladstallrikar, färdigskivat bröd osv.

I vår biljettkassa har vi tydliggjort kösystemet för att säkerställa att besökarna håller avstånd till varandra och till vår personal.

Vi är noga med att se till att all personal som är på arbetet är friska och undviker resor i tjänsten.

Vi är måna om att ha en nära dialog med våra kunder för att före ett möte planera för hur vi undviker smittspridning på bästa sätt. Har du funderingar eller frågor så prata med vår kunniga personal. Varmt välkommen till oss och stort tack för att du tar hänsyn och håller avstånd!

Vill du läsa mer om hur man reducerar smittspridning finns det mer information från branschorganisationer att läsa:
visita.se och svenskamoten.se

Kontakta oss

Anna Ring
Jobbtitel: Projektledare möten
anna.ring@konsertkongress.se

Du kanske vill läsa mer om:

Konferenslokaler som inspirerar. Redan från första stund.

Den fysiska miljön har stor betydelse för konferensupplevelsen, oavsett om ditt möte har 15 eller 1500 deltagare. På Linköping Konsert & Kongress erbjuder vi en attraktiv kombination av öppna ytor och konferensrum i olika format för olika syften. ...

Publicerad: 19 augusti 2020