Maten och upplevelsen

Matupplevelser
Vi vill inte bara servera er mat, utan dagligen skapa matupplevelser som är bra för både människan och miljön. Vi förstärker en konsertupplevelse med en specialmeny, tar fram Östgötabaserade konferensmenyer, väljer våra råvaror med omsorg och återvinner vårt avfall. Välkommen att ta del av våra matupplevelser du med.

Läs gärna mer om vårt arbete med Svanen, Östgötamat och Fairtrade nedan.

Östgötamat

Konsert & Kongress Bistro är en del i Östgötamat.  I Linköping bor vi omgivna av åkrar på alla sidor. Vår stad ligger vackert belägen mitt på den bördiga Östgötaslätten där produktionen av livsmedel är högre än på många andra ställen.

Östgötamat är en portal för mat, råvaror och upplevelser och där kan du hitta många spännande producenter, gårdsbutiker och krogar.

Svanencertifiering

Med stor glädje erbjuder Linköping Konsert & Kongress sina gäster mat & dryck i Linköpings första Svanenmärkta restaurang.

Den 19 mars 2009 var en stor dag för oss här på Linköping Konsert & Kongress. Det var dagen då vår restaurang på Linköping Konsert & Kongress utsågs med den fina utmärkelsen Svanen, som är Nordens officiella miljömärkning.

Svanenmärket är en strategisk hörnsten i vårt miljöarbete som bland annat inspirerat oss att öka andelen ekologiska råvaror i den mat vi serverar, nya rutiner för vårt avfall och har minskat antalet leveranser av råvaror från våra leverantörer. 

Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. Visit Linköping & Co kommer nu att bidra till detta genom att i den dagliga driften på Linköping Konsert & Kongress ständigt eftersträva de mest miljövänliga lösningarna och den mest sparsamma användningen av resurser. Vi har genom  vårt miljöarbete tagit sina gästers önskemål på allvar. Allt fler väljer att enbart konferera på anläggningar som jobbar miljömedvetet. En del har även som krav att anläggningarna ska vara miljömärkta.

Närproducerat

Konsert & Kongress Bistro arbetar med närproducerad råvaror. Med närproducerat avses råvaror som till allra största delen antingen producerats eller odlats i Östergötland och dess absoluta närhet.

I restaurangen på Linköping Konsert & Kongress kan du bl a njuta av östgötska specialiteter som Amadine-potatis från Fornåsa, bröd från Slåttergubbens Surdegsbageri i Borensberg och cider från Brunneby Musteri. På detta sätt gynnar Linköping Konsert & Kongress livsmedelsproducenterna i regionen samtidigt som man säkerställer att de råvaror man använt sig av inte har fraktats långa sträckor och därigenom bidragit till ökade utsläpp av föroreningar.

Fairtrade

Linköping Konsert & Kongress serverar endast kaffe som är Rainforestcertifierat. Certifieringen innebär att man kan garantera att kaffet är producerat under socialt acceptabla och miljövänliga förhållanden. Detta är ett sätt för oss att bidra till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för kaffeodlare och deras anställda i u-länderna.