Ryssen kommer

Vi känner igen det unga stjärnskottet Kristina ”Keyyo” Petrushina från Youtube, har hört henne i morgonpasset i P3 och sett henne som programledare i TV-programmet Talang. Nu åker Keyyo för första gången någonsin ut på Sverigeturné med sin föreställning ”Ryssen kommer” och når Linköping Konsert & Kongress den 23 september.

Redan som 13-åring började Keyyo posta videoklipp på Youtube. Detta kom att bli starten för hennes karriär som idag har lett henne till den egna scenföreställningen ”Ryssen kommer”, som hon uppträder med runt om i Sverige. 

Föreställningen handlar om den omställning Keyyo gick igenom, när hon som åttaåring flyttade från Ryssland till en liten by i Dalarna i Sverige. "Ryssen kommer" är fylld av humor, värme och show, med en ärlig och personlig berättelse från uppväxten. Hon belyser vad hon gick igenom när hon bytte land. Att hon gick från att vara ett barn med stor vänkrets, till att bli utstött och ha en önskan om att inte behöva sitta ensam på lektionen. Anledningen till flytten förbli dock en hemlighet till föreställningen. 

Inför Sverigeturnén säger Keyyo själv att hon är väldigt nervös. Men också rädd för att för första gången stå på en scen helt själv och dela med sig av en historia som är så personlig. Hon säger själv i en intervju att hon ofta blir jämförd med Chandler Bing i TV-serien Vänner, då hon ofta skämtat bort allvarliga grejer. För henne är det en stor utmaning att våga stå framför publiken och berätta om en smärtsam del i hennes liv, utan att skoja om det.

Idag är Keyyo stolt över det ryska arvet. Hon ser fram emot att dela med sig av sin historia. Och vi ser fram emot att höra den. Vi längtar efter dig Keyyo, så varmt välkommen till Linköping Konsert & Kongress!

Vill du köpa en biljett till föreställningen? Klicka här.