takida 20th ANNIVERSARY TOUR

Sveriges främsta rockband Takida inleder nästa år med att åka landet runt med ”20th Anniversary Tour”. 20-årsjubileumet blir efterlängtad turné även utanför landets gränser. 

Vad tar ni med er för insikter, under alla år tillsammans? 

– Väldigt mycket. Vi känner varandra ganska bra nu vilket är viktigt för hamoni och framtida projekt, berättar Robert Pettersson, sångare i bandet. Vi har en solid grund. 

Bandet bildades 1999 i Ånge, då hade vissa bandmedlemmar redan spelat sedan 13-årsåldern. Man slog igenom rejält med debutalbumet ”Make you Breathe” år 2006. Årets därpå släpptes albumet ”Bury The Lies” innehållande hitsingeln ”Curly Sue” som låg på förstaplatsen på P3s Trackslista i tio veckor och på Svensktoppen i 54 veckor. 

– Nationellt slog vi igenom med Curly Sue och You Learn tillsammans med gigande och åter gigande, fortsätter Robert. 

Förra året började de arbeta med skivbolaget BMG där de släppte singeln ”Master”- en låt om att leva i ett medberoende och psykisk terror. 

– Samarbetet med BMG blev en nystart egentligen. Det musikförlaget är ett hungrigt gäng som tror på oss. 

Det gemensamma lagarbetet blev en internationell succé med slutsålda spelningar och en större fan-skara, vad berodde det på tror du? 

– Det är ett nötande som äntligen givit resultat. Givetvis tillsammans med bra uppbackning, från tysk radio framförallt. 

Nästa år blir det en rikstäckande turné med total 17 stopp, inklusive fyra spelningar i våra nordiska länder Norge, Finland och Danmark. 

Vad är planen, blir det 20 år till? 

– Det hoppas vi! Planerna nu är turnerande så länge folk vill se oss. Det känns som om vår resa precis börjat och nu vill vi visa vad vi åstadkommit. 

Takida kommer till Linköping Konsert & Kongress 19 februari.

Text: Östgöta Correspondenten

Köp din biljett här