Fotograferad fiskrätt i fågelperspektiv

Välkommen till Linköping Konsert & Kongress Bistro

Vi vill inte bara servera dig mat, utan dagligen skapa matupplevelser som är bra för både människan och miljön. Idag lever vi över våra tillgångar, inte bara gällande vad vi äter – utan även hur vi äter. Vi på Linköping Konsert & Kongress har gjort ett medvetet val att använda närproducerad mat för att minska transporter och gynna leverantörer i vårt närområde. Vi erbjuder mer än gärna viltkött från trakten och vegetariska alternativ i våra dagliga lunchmenyer och uppmuntrar alla våra gäster till ett mer klimatsmart lunch- eller middagsalternativ.

Njutbar och hållbar mat – en självklar ingrediens i konferensupplevelsen.

Det är en konst att laga lika god mat till 20 som till 2000 konferensgäster. Och det är en sann glädje att samtidigt kunna prioritera närproducerade, ekologiska råvaror. För oss är det viktigt att kunna erbjuda en så klimatsmart konferens som möjligt så därför har vi på Linköping Konsert & Kongress inställningen klar: Det är den gröna vägen som gäller. 


Hållbar mat med lokalt odlade ingredienser

Vi misstänker att våra gäster återvänder till vår restaurang tack vare maten, eftersom matupplevelsen är central för den totala upplevelsen. Dessutom har vi ett stort engagemang för hållbarhet i vår kök - från producenterna, hela vägen till tallriken och sen hur vi arbetar med återvinningen.

En meny som är bra för både kroppen och klimatet

En aspekt av vårt tänkande kring hållbarhet är också att gradvis öka andelen vegetariska rätter på menyn. Vi har kommit långt i detta, och vi investerar också medvetet i ekologiska val när det gäller vin och öl. Såklart är vi noga med att erbjuda bra alkoholfria alternativ både till måltider och förfriskningar. Vi vill att alla ska känna sig hemma här och få chansen att njuta av mat och dryck!

För oss på Linköping Konsert & Kongress är det viktigt att prioritera lokalt odlade, ekologiska råvaror - och ja, det är en utmaning! Men vi har bestämt oss en gång för alla: Vägen till hållbarhet är vägen att gå. Och såklart måste det smaka fantastiskt!

Östgötamat lokal mat

I Linköping är vi omgivna av jordbruksmark på alla sidor. Vår stad är vackert belägen mitt i den frugtbara slätten Östgöta där matproduktionen är högre än många andra platser. Östgötamat är en portal för mat, råvaror och upplevelser där du kan hitta många spännande producenter, gårdsbutiker och gästgiverier.

Svanen ekomärke

Linköping Konsert & Kongress har länge varit nordiskt Svanen ekomärkt och certifierat enligt Green Keys internationella ekomärke för konferens- och hotellfaciliteter. Vi erbjuder klimatsmart mat med ekologiska och lokalt producerade ingredienser, hanterar vårt avfall på ett miljövänligt sätt, arbetar för att minska användningen av plast och förpackningar, tar ansvar för minskning av kemikalier samt arbetar för att minska energiförbrukningen.

Fairtrade

Linköping Konsert & Kongress serverar endast kaffe som är Rainforest-certifierat. Certifieringen betyder en garanti för att kaffet produceras under socialt accepterade och miljövänliga förhållanden. Detta är ett sätt för oss att bidra till att förbättra arbets- och levnadsförhållandena för kaffeodlare och deras arbetare i utvecklingsländer.