Han som är gift med henne

Det var hela sex år sedan David Batra var ute på sverigevägarna med succéshowen ”Det här var ju tråkigt” och nu är han äntligen tillbaka och turnérar Sverige runt med sin nya standupshow ”Elefanten i rummet! – Han som är gift med henne”. Det skånska komikmiraklet David, som fått oss att skratta i åratal, och bemästrat underhållningens många genrer är äntligen tillbaka och når Linköping Konsert & Kongress den 21 februari med sin omtalade show.

Vi har sett honom både i film, tv-rutan och på teaterscenen och han har kommit långt sedan sin debut. Det var år 1994 på hotell Kramer i Malmö som karriären tog fart på riktigt. Han har sedan dess figurerat i bland annat populära Kvarteret Skatan, Parlamentet och Räkfrossa, Nu bjuder han in oss till föreställningen som får Sverige att kikna av skratt.

Föreställningen handlar om två aspekter i livet - dels om hur familje- och parlivet har förändrats. Hur man försöker pussla ihop aktiviteter med gympapåsar och allt som hör till, men även den knasiga sidan att åka på badsemester med två säpovakter som ska bada med hans fru. David berättar i Nyhetsmorgon att begreppet ”Elefanten i rummet”, som även är namnet på hans föreställning, är något man som komiker alltid måste jobba efter. Att man som komiker alltid har som uppgift att peka ut elefanten i rummet. Det kan röra sig om att prata om det man tycker är lite läskigt eller privat men även om saker som kan hända i rummet under en föreställning.

Vi ser fram emot den 21 februari och att få skratta tills vi gråter och önskar David varmt välkommen till Linköping.