Premiär för LasseMaja i Linköping!

Nu kommer succén ”LasseMaja och Hamletmysteriet” till Linköping med premiärdag 7 september i Linköping Konsert & Kongress. En efterlängtad pjäs där du som publik får vara med att lösa mysteriet.

Efter en succéartad höst och vår på Dramatens Stora scen blir det turné i 13 städer i Sverige med början i Linköping. 
– Med tanke på att Linköping är författaren Martin Widemarks födelsestad så känns det extra roligt att premiären blir just här, säger Emma Högström, projektledare på Linköping Konsert & Kongress. 

Bokserien om LasseMajas detektivbyrå är mycket populär och det har gjorts julkalender, sällskapsspel och filmer om den lilla detektivbyrån i Valleby. 

I oktober förra året hade pjäsen ”LasseMaja och Hamletmysteriet”, framarbetad av regissören Jonna Nordenskiöld och LasseMajas upphovsman Martin Widmark, urpremiär på Dramaten i Stockholm. 

”Lasse och Maja har tagit ledigt ifrån detektivbyrån för att hjälpa museichefen Barbro att sätta upp Hamlet. När repetitionerna pågår som bäst inför kvällens premiär frågar de Barbro om inte prästen kan få spela vålnaden. Snabbt måste prästen sätta sig in i handlingen och med hjälp av alla skådespelarna få hela pjäsen förklarad för sig. Mitt i allt detta upptäcker de plötsligt att kungakronan har försvunnit. Vem har tagit den? Med hjälp av publiken måste detektivduon nu, innan ridån går ner, ta reda på vem som lagt beslag på den åtråvärda kronan.” Så sammanfattas storyn. 

– Som publik får du vara med och lösa ett mysterium, berättar Jonna, pjäsens regissör. Samtidigt som du får en liten inblick i teaterns värld och en chans att umgås med LasseMaja och de personerna som bor i Valleby. 

Med några få undantag är det samma föreställning, som spelats på Dramaten, som nu åker med på turnén. Det har varit ambitionen från produktionsbolaget att alla skulle få samma föreställning som i Stockholm. 

– Det har varit väldigt roligt att tillsammans med Martin fått flytta över bokvärlden till teaterscenen, fortsätter Jonna. Och det känns som en gåva att få turnera med en sådan påkostad produktion runt till andra städer. 

Missa inte LasseMaja och Hamletmysteriet – en klurig föreställning som räknar med att publiken har gnuggat geniknölarna ordentligt!

Text: Östgöta Correspondenten

Köp din biljett här