Barndiabetesgalan

Trerätters middag serveras till förstklassig underhållning under ledning av kvällens eminente konferencier Dermot Clemenger.

Kvällen startas kl 16:00 för mingel, utställning, visning av auktionsföremål, fotografering och servering av fördrink.
Kl 18:00 startar barndiabetesgalan inne i Garden. Under kvällen serveras en fantastisk 3-rätters middag inkl två glas vin alt alkoholfri dryck. Från scenen bjuds musik, sång, komik, intervjuer, auktioner, lotterier och överraskningar.
Att delta på Barndiabetesgalan innebär också att göra skillnad för alla barn och unga med typ 1 diabetes genom att behållningen skänks till Barndiabetesfonden för att bidra till hopp om framtida botemedel kring Sveriges vanligaste kroniska och livshotande sjukdom för barn och unga.

Dermot Clemenger
Kvällens konferencier är dansare, sångare och meriterad domare samt välkänd från juryn i TV4:s Let´s Dance. Han har en lång och framgångsrik karriär som tävlingsdansare bakom sig, med en gedigen samling medaljer och titlar från danstävlingar inte bara i Irland och Sverige utan även från tävlingar runt om i världen. Han har uppträtt på många av världens mest kända scener och driver idag även dansskolor.

Sonja Aldén
Hon är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”.
Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår. Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet “Till Dig”, vilket sålde guld och belönades med ett flertal Grammisnomineringar samt gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefulla kategorin “Årets Kvinnliga Artist”. Sedan dess har hon hunnit ge ut ytterligare fem album och turnerar flitigt över hela Sverige. Foto: Anna-Lena Ahlström

Magnus Bäcklund
Välmeriterad sångare som även flyger högt då han kombinerar musiken med att jobba som pilot.
2002 vann Magnus den första säsongen av Fame Factory. Han har varit i final i melodifestivalen vid samtliga tre tillfällen han ställt upp och 2003 vann han den svenska melodifestivalen tillsammans med Jessica Andersson i duon Fame som sedan slutade på 5:e plats i Eurovision song contest.

Robin Paulsson
Han debuterade som ståuppkomiker 2001 och har hunnit göra en hel del inom TV och radio som komiker, manusförfattare och programledare. Han har medverkat i radioprogrammen Deluxe och Hej Domstol i P3, skrivit manus till sketchprogrammen Kvarteret Skatan och Extra Allt i SVT och medverkat i TV4:s Parlamentet. Under 16 säsonger var Robin programledare för sin egna talkshow Robins på SVT. Robin har också varit programledare för Melodifestivalen, Svenska Idrottsgalan och Fråga Lund. Foto: Robert Eldrim

Linköpings musikklasser
Sång, gemenskap och konserter är tre ord som beskriver det viktiga i Linköpings musikklasser som finns på Folkungaskolan i Linköping. För elever i musikklass ges minst fem musiklektioner per vecka med mestadels körsång från många olika genrer, som finstämda körsånger och svängiga poplåtar. Eleverna redovisar och framför dessa på konserter, varje år gör alla musikklasselever tillsammans luciakonserter i Domkyrkan och försommarkonserter i Crusellhallen i Konsert & Kongress. Dirigent för kören som ikväll består av klasserna 8M1 och 8M2 är PeO Lövholm.
 
Akademiska kören i Linköping

Akademiska kören bildades 1968 när universitetet i Linköping var nytt och har ca 40 sångare i olika åldrar. Repertoaren är härligt varierad och framförs alltid med stort engagemang och musikalisk finess. Kören håller konserter med ständigt nya repertoarer, genomför resor och uppträder på olika platser i Östergötland och Europa och har de senaste tjugo åren fått äran att framföra vårsånger vid Linköpings kommuns Valborgsfirande. Dirigent är körens vicedirigent Mulle Ekström.

BandeT
BandeT bildades för 10 år sedan och musikerna i BandeT, Daniel Svanström (trummor och slagverk), Ulf Liwell (bas), Carl Lidberg (gitarr) samt kapellmästaren PeO Lövholm (keyboards), har sedan tidigare spelat med varandra i en mängd olika konstellationer som musikaliskt spännner från tradjazz till ren heavy metal. BandeT ser som sin uppgift att hantera så många olika typer av musik som möjligt för att på så sätt kunna fungera i alla olika sammanhang från små, intima spelningar till stora konsertsalar.

Arrangör: Wilmas Vänner
Ideel förening som har sin utgångspunkt i Malung-Sälens kommun i Dalarna vars mål är att krossa fördomar kring typ 1 diabetes, samla in pengar till forskning och ha roligt under tiden, arbetar fullt ut helt ideelt och skänker alla insamlade pengar oavkortat till Barndiabetesfonden. Vi genomför diverse aktiviteter under året och har hittills insamlat 1.1 miljoner kronor samt vunnit det av Cristina Stenbeck instiftade priset, the Maximus Prize.

Kvällen startas kl 16:00
Kl 18:00 startar barndiabetesgalan inne i Garden

Lokal: Garden, arrangören gör bordsplacering efter namn och bokning.

För specialkost mejla in till info@konsertkongress.se

 

1255 kr
01/10
Linköping Konsert & Kongress

Praktisk information

Arrangör: Wilmas Vänner
Kvällen startas kl 16:00
Kl 18:00 startar barndiabetesgalan inne i Garden
Lokal: Garden, arrangören gör bordsplacering efter namn och bokning.
Om Linköping Konsert & Kongress: Tillgänglighet

OBS!
Garderob:
 Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

Kommunikationer & Boende

Hitta hit

Linköping Konsert & Kongress ligger centralt i Linköping, en kort promenad från Resecentrum. Hit tar du dig enkelt och miljövänligt med buss eller pendeltåg, se www.ostgotatrafiken.se för tidtabeller. Från många delar av staden är det dessutom promenadavstånd till oss. Om du har bil finns ett fåtal parkeringsplatser utanför huvudentrén och större parkeringar vid Katedralskolan och P-hus Baggen.

Boende i Linköping

Det finns gott om hotellboenden i centrala Linköping, på nära avstånd till arenan.
Här kan du hitta förslag på boende>>