Konstpaus: Svenska Jazzsviter

Östgötabandet
Östgötabandet har i många år målmedvetet satsat på att utveckla sig inom jazzgenren, bland annat genom att beställa ny musik skriven speciellt för ensemblen.

På denna konsert framförs följande verk: Ann-Sofi Söderqvist skrev 2013 In a Gilian mode. Detta verk är inspirerat av kompositören och arrangören Gil Evans sätt att skriva. När vi beställde en svit av Georg Riedel 2016 fick vi mycket mer musik än så. Inspirationen infann sig hos kompositören och det resulterade i ett fullängdsalbum ur vilket vi spelar ett urval av låtar. What if från 2001 av Örjan Fahlström var vår första beställning. Han fick helt fria händer och det resulterade i ett mycket speciellt verk. Man kan säga att det är en blandning av konstmusik och jazz och det ingår även inspelade inslag som smälter ihop med livemusiken.

Vi gläds mycket åt att kunna bjuda på ett intressant och omväxlande program med musik som är specialskriven för Östgötabandet.

150 kr
21/09
Linköping Konsert & Kongress

Praktisk information

Biljettkassa: Egen entré vid lokalen
Insläpp: 14.30
Konsertstart: 15.00
Längd: ca 1 timma
Paus: Nej
Lokal: Studion, Konsert & Kongress
Om Linköping Konsert & Kongress: Tillgänglighet

OBS!
Garderob:
Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

Kommunikationer & Boende

Hitta hit

Linköping Konsert & Kongress ligger centralt i Linköping, en kort promenad från Resecentrum. Hit tar du dig enkelt och miljövänligt med buss eller pendeltåg, se www.ostgotatrafiken.se för tidtabeller. Från många delar av staden är det dessutom promenadavstånd till oss. Om du har bil finns ett fåtal parkeringsplatser utanför huvudentrén och större parkeringar vid Katedralskolan och P-hus Baggen.

Boende i Linköping

Det finns gott om hotellboenden i centrala Linköping, på nära avstånd till arenan.
Här kan du hitta förslag på boende>>