Nyårskonsert - Linköpings symfoniorkester

Linköpings symfoniorkester
Dirigent: Glenn Mossop
Solist: Helene Ranada mezzosopran
Medverkande: Linköpings balettförening

395 kr
31/12
Linköping Konsert & Kongress

Läs mer om evenemanget

Linköpings symfoniorkester
Dirigent: Glenn Mossop
Solist: Helene Ranada mezzosopran
Medverkande: Linköpings balettförening
Klassiskt nyårsprogram

Vid alla tillfällen då vi människor vill fira, känna oss högtidliga eller släppa loss, så gör vi det med musik. Musiken har i alla tider och på alla platser varit en nödvändig och välkommen källa till tillfredsställelse. Redan de gamla grekerna visste att olika sorters musik påverkade oss på olika sätt. Nåja, det finns undantag då musik varit förbjuden, länder som förbjudit musik, men det är rent fåfängt. Man tror att musiken ska fjärma invånarna från en stark gudstro, när det i själva verket är tvärt om, om man så vill. Vi ska kanske inte vara så sturska, för även den kristna kyrkan har tidvis varit helt avvisande mot musik. Men varför kämpa mot det oundvikliga? Musik är glädje, musik knyter människor till varandra, musik är kraft (det visste man redan i medeltidens ballader), musiken är outsläcklig – därför kallar Carl Nielsen sin fjärde symfoni just så, Den uudslukkelige.
Vad vore Midsommar, Jul och Nyår utan tillhörande musik? Till nyår har vi vant oss med att lyssna till lättsamma klassiska toner, musik från baler, baletter och operetter – så även naturligtvis i år. Det är en tvåhundraårig tradition att koppla nyåret till den musik som skapades av klanen Strauss i Wien, och alla deras kollegor. Det är en musikskatt som aldrig sinar, för deras fantasi och flit var oändlig. Många av deras kompositioner har blivit de oftast spelade, men det finns också oerhört många, som man knappast hört talas om. De är alla också så välkomponerade att de aldrig känns som skrivna med vänster hand.

Kvällens meny

Konsert & Kongress Bistro har stängt denna kväll.
Marmorbaren öppnar 2 timmar innan föreställningen.

Praktisk information

Biljettkassan öppen: 13:00-15:00
Insläpp: 14:30
Showstart: 15:00
Längd: ca 90 minuter
Paus: Ja
Lokal: Crusellhallen. Se sittplatskartan för Crusellhallen här.

OBS!
Garderob:
 Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.
Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

 

Om Linköping Konsert & Kongress


Konsistoriegatan 7
582 22 Linköping
info@konsertkongress.se