Claes Lauritsen, försäljningsansvarig Visit Linköping & Co

Claes tror på fler hybridmöten i framtiden

Linköpings Stadsfest, Vinterstad i ljus och Vallastaden BoExpo – alla är evenemang som näst intill varenda Linköpingsbo har stiftat bekantskap med genom åren. Evenemangen har skett under ledning av den tidigare projektledaren Claes Lauritsen – som nu har sadlat om och går in i rollen som försäljningsansvarig på Visit Linköping & Co!

Det är ingen dålig ryggsäck som Claes bar med sig när han i augusti i år klev in i sin nya roll som försäljningsansvarig på Visit Linköping & Co. Sedan 2016 har han arrangerat stora publika evenemang runt om i Linköping som engagerat allt ifrån föreningsliv till företagare och ideella aktörer. Efter att ha samverkat med så många olika typer av organisationer har Claes fått en stor förståelse för vilken nytta och inverkan ett arrangemang eller möte kan ha för ett företag - en lärdom som han själv ser som en central del i sin nya roll. Dessutom har Claes med sig 10 års erfarenhet av att driva eget inom event och är därmed både en van beställare såväl som utförare.

Framtidens möten
Mitt under rådande pandemi, som slagit hårt mot mötes- och evenemangsbranschen, har alla behövt ställa om – inklusive vi på Visit Linköping & Co, berättar Claes. Nya behov har uppkommit där trygghet har blivit den viktigaste frågan i hur vi möts. Utmaningen framåt är nu att fortsätta utvecklingsarbetet med hur morgondagens möten kommer att se ut. Just nu har vi ställt om och erbjuder digitala lösningar till våra kunder, med allt ifrån stora livestreamingprojekt till det lilla mötet med en enkel uppkoppling på länk.

Claes tror inte att det digitala någonsin kommer kunna ersätta det fysiska fullt ut. Han tror snarare att hybridmöten får större utrymme i framtidens mötesstrukturer – ett möte där man kombinerar det digitala med det fysiska. Deltagare kommer att vara mer flexibla att själva välja om man vill medverka på plats eller digitalt, men fortsatt ha samma kvalitet på mötet oavsett.

ikon_citat Även om situationen för vår bransch ser annorlunda ut just nu... Så är det ju faktiskt världens roligaste bransch att jobba i. Allt ifrån kollegor, kunder och samverkanspartners till olika former av möten - fysiska och digitala. Att vi dessutom bor i framtidsstaden Linköping, där det finns så mycket innovation och teknik gör det ännu roligare.

Claes Lauritsen
FörsäljningsansvarigÄr det något mer du undrar över?

Tveka inte på att kontakta mig!

Claes Lauritsen, försäljningsansvarig Visit Linköping & Co

Claes Lauritsen
Telefon: 013-190 00 14
E-mail: claes.lauritsen@visitlinkoping.se

Lär känna fler av oss

 


Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få tillgång till tips som får din nästa konferens eller evenemang att nå nya nivåer.

Publicerad: 20 oktober 2020